|
Size uygulanacak check-up programına aşağıda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda hazırlıklı gelmeniz, işlemlerinizin daha kısa sürede tamamlanmasını ve daha güvenilir sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.
- Randevu ve bilgi için 444 1 633 numaralı İntermed santralinden önce (1) Nişantaşı Polikliniği’ni, sonra tekrar (1) check up bölümünü tuşlayarak ulaşabilirsiniz.
- “Check-up” için size randevu verilen gün ve saatte İntermed’e gelmenizi rica ederiz.
- “Check-up” ’dan bir gece önce, saat 21:00’den sonra herhangi bir şey yemeyiniz (saat 24:00’e kadar su içebilirsiniz). Sabah aç karnına geliniz (10 saat açlık gerekir), sigara içmeyiniz. Doktorunuz aksini söylemedikçe, tetkikler bitene kadar ilaçlarınızı almayınız.
- “Check-up” ‘a gelmeden 48 saat önce, doktorunuz tarafından mutlaka alınması gerekli görülenler dışında, vitamin ve besin takviyesi türünden ilaçları almayı kesiniz. “Check-up” ’tan bir gün önce gaz yapıcı şeyler (çiğ sebze, baklagiller, meyve, sütlü gıdalar, gazlı ve kolalı içecekler, yapay tatlandırıcılar içeren yiyecek ve içecekler) tüketmeyiniz, yağlı yiyecekler, az pişmiş ve kanlı et yemeyiniz, alkollü içecek içmeyiniz.
- Varsa önceden çekilmiş film ve raporlarınızı yanınızda getiriniz.
- Kullanmakta olduğunuz ilaçların adlarını ve dozajlarını beraberinizde getiriniz.
- Dışkı testiniz olması durumunda polikliniğimizde ya da bu test için verilecek plastik kutuyu evinizde zeytin büyüklüğünde dışkı örneği ile doldurarak resepsiyona teslim ediniz veya etikette isim yazılı olarak aynı gün içinde İNTERMED’e yollayınız.
- İdrar numunesi İNTERMED’de alınacaktır.
- Efor testi yaptıracakların eşofman veya şort, lastik ayakkabı gibi rahat ve spor kıyafetler getirmelerini tavsiye ederiz.
- Mammografi çektirecek hanımların koltuk altına veya göğüslerine deodorant, antiperspiran, pudra, vb. sürmeden gelmeleri gerekmektedir.
- Kemik yoğunluk ölçümü yaptıracakların, son 10 gün içinde ilaçlı röntgen filmi, ilaçlı tomografi veya sintigrafi çektirmemiş olmaları gerekmektedir.
- Doğurganlık çağındaki hanımların, check-up sırasında yapılan, ışın içeren röntgen ve benzeri tetkiklerden etkilenmemeleri için randevularını son adet bitimini takip eden hafta içinde almalarını önemle bildiririz.
|