444 1 633

Yurt dışı aramalar:
+90 212 368 16 00

Antikor Testi


Güncellenme Tarihi : 06 EKİM 2020


Total Antikor testleri kişinin daha önce Covid-19 virüsü ile karşılaşıp karşılaşmadığını ve virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanılmadığını tanımlamaya yöneliktir. Total Antikor testi ile IgA, IgG ve IgM antikorlarıa bakıyoruz. Total Antikor testi negatif çıkan kişi henüz Covid-19 virüsü ile karşılaşmamış demektir. Total Antikoru pozitif çıkan hastanın bulaştırıcılık durumunu netleştirmek için IgM ve IgG testi çalıştırılır.





Antikor Testi Neden Yapılmalı ?

  • Firmalar bu testi enfeksiyona karşı bağışıklık taraması yapmak amacıyla kullanabilir. Bağışıklığı pozitif çıkan çalışanlar ile işe başlama faz 1 süreci başlatılabilir.
  • Tarama testi sonucunda bağışıklığı çıkan kişiler sevdiklerinin ya da plazma ihtiyacı olan hastaların tedavilerine gereken koşulları sağlıyorlar ise katkıda bulunabilirler.
  • Virüse yakalanma kaygısı ile yaşanılan stress seviyesinin azaltılmasında etkili olabilir.
  • Kronik hastalığı ya da aile bireyleri arasında yaşı ilerlemiş yakınları bulunan kişiler sevdiklerinin risk taşıyıp taşımadığını hem kendilerine hem de onlara test yaptırarak görebilirler

ONLINE RANDEVU


Merkez

Ad Soyad

Telefon

Talep Edilen Randevu Tarihi

Saat

Randevu Oluştur

Merkezlerimizden kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

YOUTUBE


Kadınlarda görülen en sık kanser; meme kanseri | Prof. Dr. Mehtap Tunacı

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan duktal kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan lobüler kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Risk Faktörleri Meme kanseri gelişiminde bilinen en önemli risk faktörleri şunlardır; Obez veya aşırı kilolu olmak Yeterli fiziksel aktivite yapmamak Alkol kullanımı İlk doğum yaşı 30’dan sonra olanlar veya hiç doğum yapmamış olanlar İlk adet yaşı: İlk adetini erken yaşlarda görenler, yaşam boyu daha uzun süre östrojen hormonuna maruz kalacaklarından dolayı risk artmaktadır. Menopoz yaşı: Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (+55 yaş) menopoza girme meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır. Kadın cinsiyet, ileri yaş BRCA-1, BRCA-2 mutasyonları gibi bir takım genetik değişiklikler Meme kanseri öyküsünün bulunması Göğüse radyoterapi almış olmak Bazı iyi huylu meme hastalıkları (fibroadenom, papillomatosis, gibi) Ailede meme kanseri öyküsü olması: Annesinde, anne tarafından akrabalarında, teyzesinde ve ve/veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınlarda meme kanseri gelişmesi riski normal toplumdan daha fazladır.

HABERLER

Tümünü Gör

SOSYAL MEDYA