444 1 633

Yurt dışı aramalar:
+90 212 368 16 00

Fonksiyonel ve Bütünleyici Tıp Yaklaşımı


04 Haziran 2020

Genel Tanıtım


HER ŞEY HÜCREDE BAŞLAR VE BİTER. Hayatı tehdit eden kronik hastalıklar ve kanser vücudumuzda hücre düzeyinde İNFLAMASYON ( iltihabı reaksiyonlar ) ile başlar. Bu tehdit bakteri, virüs gibi dış kaynaklı ya da otoimmün hastalıklar gibi iç kaynaklı olabilir. Modern tıp alanında hızlanan gelişmelere rağmen kronik hastalıklar ve kanser görülme sıklıkları da halen tırmanışını sürdürmektedir. Gelecek daha hastalıklı, hastalıklardan dolayı aktif ve hareketli yaşam için kısıtlı, daha fazla ilaç ve yan etkiler riski altında. Yani bir anlamda aktif ve sağlam yaşlanamıyoruz. Ayrıca daha keyifsiz ve mutsuz olabiliyoruz. 

Fonksiyonel ve Bütünleyici tıp her koşul için geçerlidir. Fonksiyonel tıp doktorları tüm tıbbi uzmanlık alanları ve herhangi bir tıbbi durum ile yakından çalışır. Fonksiyonel tıp, kronik hastalığı olan veya genel sağlık ve sağlıklı yaşlanma isteyen her yaştaki hastalar için de geçerlidir.

Fonksiyonel tıp, karmaşık, kronik hastalığın kökenini, önlenmesini ve tedavisini anlamayı içerir. Fonksiyonel tıp yaklaşımının ayırt edici özellikleri şunları içerir:

Hasta odaklı bakım. Hastalığın yokluğunun ötesinde sağlığı olumlu bir canlılık olarak teşvik eden hasta merkezli bakımdır. Hastayı bütün olarak değerlendirir ve bireyin kendine özgü ihtiyaçlarını karşılayan tedavileri uyarlar.

Bütünleştirici bir sağlık yaklaşımı. Fonksiyonel tıp uygulayıcıları, hastanın öyküsü, fizyolojisi ve yaşam tarzında hastalığa yol açabilecek karmaşık etkileşimler ağını göz önünde bulundurmak için “yukarı doğru” bakarlar. Her hastanın benzersiz genetik yapısı, hem işlevsel (zihin, beden ve ruh) hem de toplam işlevselliği etkileyen dış (fiziksel ve sosyal çevre) faktörlerle birlikte düşünülür.

Hasta için en uygun tıbbi uygulamaları birleştirmek. Fonksiyonel tıp, geleneksel Batı tıp uygulamalarını bazen “alternatif” veya “bütünleştirici” tıp olarak kabul edilen uygulamalarla bütünleştirir. Laboratuvar testlerinin ve diğer teşhis tekniklerinin kullanımı; ve reçeteli ilaç ve / veya botanik ilaç kombinasyonları, takviyeler, terapötik diyetler, detoksifikasyon programları veya stres yönetimi teknikleri.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İlgili Birimler


Sizi Arayalım

Ad Soyad

E-mail

Telefon

Konu

Mesaj

Randevu Oluştur

Merkezlerimizden kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

YOUTUBE


Kadınlarda görülen en sık kanser; meme kanseri | Prof. Dr. Mehtap Tunacı

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan duktal kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan lobüler kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Risk Faktörleri Meme kanseri gelişiminde bilinen en önemli risk faktörleri şunlardır; Obez veya aşırı kilolu olmak Yeterli fiziksel aktivite yapmamak Alkol kullanımı İlk doğum yaşı 30’dan sonra olanlar veya hiç doğum yapmamış olanlar İlk adet yaşı: İlk adetini erken yaşlarda görenler, yaşam boyu daha uzun süre östrojen hormonuna maruz kalacaklarından dolayı risk artmaktadır. Menopoz yaşı: Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (+55 yaş) menopoza girme meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır. Kadın cinsiyet, ileri yaş BRCA-1, BRCA-2 mutasyonları gibi bir takım genetik değişiklikler Meme kanseri öyküsünün bulunması Göğüse radyoterapi almış olmak Bazı iyi huylu meme hastalıkları (fibroadenom, papillomatosis, gibi) Ailede meme kanseri öyküsü olması: Annesinde, anne tarafından akrabalarında, teyzesinde ve ve/veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınlarda meme kanseri gelişmesi riski normal toplumdan daha fazladır.

HABERLER

Tümünü Gör

SOSYAL MEDYA